Douane lanceert nieuwe wervingscampagne

Het werk van de Douane is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Om al dat werk te blijven doen hebben we mensen nodig. Daarom lanceren we een nieuwe wervingscampagne. We richten ons deze keer op ICT’ers, Data-analisten, accountants en medewerkers in fysiek toezicht (FT, de douaniers die de controles uitvoeren). Je kan onze campagne op de radio en online tegenkomen.

ICT’ers en Data-analisten

We moeten op het gebied van ICT en Data steeds met onze tijd mee. Door systemen te automatiseren en innoveren en handig gebruik te maken van data. Dankzij onze data weten we precies wat ons land binnenkomt en wat er weer uitgaat. Zo kunnen we onze controles naar behoren uitvoeren, op een eerlijke manier accijnzen heffen, en belangrijker nog: ons werk steeds beter en efficiënter doen. Doordat we beter in kunnen schatten welke vrachten een risico vormen, kunnen we meer ongewenste goederen tegenhouden, blijven we criminelen een stap voor en hoeven we betrouwbare bedrijven niet onnodig te belasten.

Beluister hier het radiospotje over data-analisten en ICT'ers.

Radiospot wervingscampagne data-analisten en ICT'ers

Accountants

Door het heffen van belastingen haalt de Douane flink wat geld op. Jaarlijks miljarden euro’s. Dat staan we deels af aan de EU en deels wordt het gebruikt in de maatschappij. Met het toenemen van de goederenstroom, groeien ook de bedragen. Terwijl ook de omstandigheden steeds veranderen. Europese regelgeving, Brexit, de sancties tegen Rusland. Dat houdt het werk van een accountant bij de Douane spannend en uitdagend.

Beeld: ©Douane
Een afbeelding uit de online wervingscampagne.

Medewerkers fysiek toezicht

Fysiek Toezicht, de douaniers die bijvoorbeeld je koffer controleren als je terugkomt van vakantie. Of grote vrachtschepen uit andere werelddelen. De douaniers van Fysiek Toezicht zijn trots op het belang van het werk dat ze doen, maar vooral ook op het feit dat dit niet zomaar voor iedereen is weggelegd. Je moet integer zijn en stevig in je schoenen staan.

Benieuwd naar de vacatures van de Douane? Zie de website werken.douane.nl.