Maak kennis met de Douane op 6, 7 of 8 september tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam

Tijdens het weekend van 6, 7 en 8 september staat Rotterdam in het teken van de Wereldhavendagen. De Rotterdamse haven en de Douane zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens het evenement presenteren wij de werkzaamheden van de Douane en het belang ervan. Kom jij kennismaken met onze collega’s en je verdiepen in ons veelzijdige werk?

Neem een kijkje bij onze stand. Hier zie je hoe onze speurhonden met hun geleiders te werk gaan om containerschepen te controleren en verboden middelen buiten het land te houden. Bekijk de meest onverwachte spullen die door de Douane in beslag genomen zijn en kom erachter wat er wel en niet mee mag in je eigen reiskoffer. En je bent welkom aan boord voor het bezichtigen van het douanevaartuig aan de kade bij onze stand. Ook is er muziek!

De Douane is verrassend divers

Denk jij bij de Douane aan de koffercontrole op een luchthaven of de containers in de haven? Dan valt er nog een wereld te ontdekken. De Douane is namelijk verrassend divers. Onze collega’s vertellen je dan ook graag over de veelzijdige taken van de Douane en de verschillende mogelijkheden die er zijn om bij ons te komen werken. Van laborant tot speurhondengeleider en van accountant tot IT’er: dat én meer is allemaal mogelijk binnen de Douane. Op talloze manieren dragen onze ruim 6.500 medewerkers bij aan een veilig en welvarend Nederland en Europa.

Werken bij de Douane

We hebben ruimte voor meer collega’s in veel verschillende processen! Er zijn zowel fulltime als parttime functies beschikbaar. Je kunt werken in Rotterdam, maar ook in andere regio’s door heel het land.

Benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn? Spreek dan zeker één van onze collega’s aan. Meld je aan voor de Job Alert om op de hoogte te blijven van verschillende vacatures.

Programma op de Wereldhavendagen

Op vrijdag 6 september kunnen studenten en young professionals tijdens het MATCH!-Event in het Nieuwe Luxor ontdekken wat de Douane hen als werkgever te bieden heeft. In onze escaperoom kunnen zij alvast even in de rol van douanier stappen.

Je kunt onze stand op de Westerkade elke dag bezoeken van 10:00 tot 18:00. We houden korte interviews met medewerkers, waarin ook jij vragen kunt stellen. Ook kun je één van onze patrouille-vaartuigen aan boord bezichtigen en houden we demonstraties met onze speurhonden.

Demonstratie tijdens de wereldhavendagen
Beeld: ©Douane