Samen sporten verbindt tijdens het BLUE Light United Event

Van 23 tot en met 25 mei vond in het Apeldoornse Orderbos de eerste editie van het BLUE Light United Event plaats. Een sportevenement voor medewerkers van politie, brandweer, ambulancemedewerkers, Douane, BOA’s en Dienst Justitiële Inrichtingen.

In het werk komen de medewerkers van de verschillende hulp-, handhavings- en opsporingsdiensten elkaar regelmatig tegen. Zo werkt de Douane vaak samen met de politie. Bijvoorbeeld tijdens verkeerscontroles. Maar wat is er nu leuker dan die band ook buiten het werk om versterken? Om die reden werd van 23 tot en met 25 mei de eerste editie van BLUE Light United Event georganiseerd.

Sporten verbindt

De medewerkers van de verschillende organisaties namen het tegen elkaar op in sporten als crossfit, voetbal, hardlopen, schietsport en een obstacle run. Douanemedewerkers namen aan veel van de sporten ook deel en vormden ook een eigen voetbal- en volleybalteam. Sport is een laagdrempelige manier om te verbinden. Dit geldt zowel voor de collega’s onderling als ook voor de band met de andere organisaties.

Medewerkers kunnen niet alleen meedoen door te sporten, maar ook hun steentje bijdragen als vrijwilliger van het evenement. Zo zorgen zij met elkaar voor een geslaagd toernooi.

Midden in de samenleving

De medewerkers van de deelnemende organisaties staan allemaal midden in de samenleving. Het werk wat zij doen, is belangrijk voor de maatschappij. Ook dat kwam terug op dit evenement. Zo was het evenement voor toeschouwers gratis toegankelijk. Iedereen die geïnteresseerd was kon een kijkje nemen en de sporters aanmoedigen. Wie zijn fitheid wilde meten aan die van de hulp- en dienstverleners kon de Ultimate BLUE test afleggen. Zo zorgt het evenement niet alleen voor verbinding tussen de deelnemers, maar ook met de maatschappij.

Dit evenement is in het leven geroepen na de World Police en Fire Games, die in 2022 in Rotterdam werden georganiseerd.

Banner van de Douane op het Blue light united event
Beeld: ©Douane
De Douane was ook op het evenement vertegenwoordigd.